Кальцинована сода (Карбонат натрію Na2CO3) - це хімічна сполука, натрієва сіль вугільної кислоти.
Кальциновану соду слід відрізняти від харчової соди. Вони відрізняються один від одного ступенем лужної активності. Харчова сода - слабкий луг (рівень pH у харчової соди становить 8.1 (pH = 7 нейтрально), а кальцинована сода (pH = 11) - сильний луг
ВИКОРИСТАННЯ: Кальциновану соду в побуті можна використовувати для пом`якшення води при пранні, для видалення жиру при використанні як миючий засіб для миття скляного, фарфорового і фаянсового посуду, а також емальованих виробів. Може бути використана для видалення мастила, масла і винних плям, для видалення накипу в котлах.
Властивості Основними властивостями соди кальцинованої можна відзначити хорошу розчинність в гліцерині і воді,
УВАГА: Попадання концентрованого розчину соди в очі може викликати невроз, опік. Кальцинована сода не володіє властивостями горіння і не вибухонебезпечна.
Призначення | універсальні чистячі |
Тип засобу | порошок |